HG oplossing voor het schoonmaken van oven, grill of barbecue


oven schoonmaken met ammoniak

HG oven, grill en barbecuereiniger verwijdert snel en grondig al het aangebrande en zelfs ingebrande vet uit ovens, grills, barbecues en ook van bakplaten. Het schoonmaken van aangekoekt eten en vet in een oven, grill, barbecue, bakplaat is normaal gesproken een hele klus, maar dankzij onze producten heel eenvoudig.

Volg onderstaande stappen voor het schoonmaken van uw oven met de HG oven, grill en barbecuereiniger:

  1. De werking van HG oven, grill & barbecue reiniger wordt versterkt door de oven, grill, barbecue of bakplaat handwarm te verwarmen.
  2. Besproei het oppervlak, laat de vloeistof 3 tot 5 minuten inwerken en maak het daarna schoon met een natte spons.
  3. Nadat al het vet is verwijderd de oven of grill nogmaals goed schoonmaken met heet water.
  4. Bij sterk vervuilde ovenbakplaten of barbecueroosters de behandeling enige malen herhalen.
  5. De oven, grill of barbecue is weer gereinigd.
    • Naast de reiniger hebben we een HG oven & grill vernieuwingskit. Deze complete kit is bedoeld om de oven, grill, bakplaten, barbecue roosters en planchas er weer als nieuw uit te laten zien. De extreem sterke inwerkgel, die met de bijgeleverde kwast wordt aangebracht, weekt zelfs de meest hardnekkige ingebrande aanbakresten effectief los.
    • Deze unieke gelformule is speciaal ontwikkeld voor het lang kunnen inwerken op verticale oppervlakken zonder dat het indroogt. Hierdoor worden hardnekkig ingebrande aanbakresten op bijvoorbeeld de wanden van de oven of grill effectief losgeweekt.

Hoe maak je een oven schoon? 4 doe-het-zelf middelen

Naast de effectieve oplossingen van HG, zijn er nog andere doe-het-zelf middelen die u eventueel kunt gebruiken om uw oven te reinigen. 


1. Hoe maakt u een oven schoon met baking soda?
Een veelgebruikt middel voor het schoonmaken van de oven is baking soda. Doe wat van baking soda poeder op een vochtig vaatdoekje en maak hiermee de oven schoon. Laat het 30 minuten intrekken, neem de oven vervolgens af met een schoongespoeld doekje of spons en laat het goed drogen. 

Strooi ook een beetje baking soda op de bakplaat en laat dit even inwerken. Giet er vervolgens wat kokend water over en wacht vijf minuten. Vervolgens kunt u eenvoudig de bakplaat schoonmaken met een vochtige vaatdoek.

2. Oven schoonmaken met citroen
Naast baking soda wordt ook citroen veel gebruikt voor het schoonmaken van de oven. De warmte in combinatie met het citroensap zorgt ervoor dat het vet in de oven zacht wordt. Hierdoor is de oven makkelijker te reinigen. Dit doet u als volgt: 

Snijd een citroen in plakjes en leg deze gedurende 10 minuten in een ovenvaste schaal in een voorverwarmde oven van 200 ºC. De warmte zorgt dat het citroensap verdampt. Haal vervolgens de ovenschaal met citroen uit de oven en maak de oven schoon met een vochtige doek.

3. Natte kranten gebruiken
Een handige tip om uw ovenrooster of BBQ rooster schoon te maken is het gebruik van twee natte kranten. Leg de natte kranten op het rooster en de volgende dag kunt u het met een doek of borstel schoonmaken. Het ovenrooster moet er dan weer als nieuw uitzien!

4. Oven schoonmaken met een kommetje ammoniak
Wanneer u veel gebruik maakt van de oven is het natuurlijk erg veel werk om de oven voortdurend te moeten poetsen. Zet in zo’n geval ’s avonds een kommetje met ammoniak in de aangekoekte oven. Laat wel een aantal ramen op een kier staan, zodat het kan ventileren in de keuken. Zet vervolgens in de ochtend de ramen en deuren geheel open en gooi het bakje met ammoniak leeg. Door de inwerking van de ammoniak is de vette aanslag zacht geworden, waarna u de oven eenvoudig reinigen kunt.

5. Vieze geur uit oven halen met citroen en baking soda
Deze tip helpt vooral om een vieze geur uit de oven te krijgen. Maar mocht u te lang hebben gewacht met het schoonmaken van de oven, kan deze gaan stinken. Zelfs nadat u de oven dan heeft schoongemaakt kan deze geur blijven hangen. Dit kunt u oplossen met waterm cirtoen en baking soda.

Verwamt de oven voor op 250 graden. Vul een overschaal met water, een kop baking soda en wat citroensap. Zet de oven uit en ze de schaal in de voorverwarmde oven. Laat dit een half uur staan. U kunt daarna nog de oven schoonvegen met een sponsje of een doek. 

Toch niet helemaal tevreden over deze doe-het-zelf tips? Probeer dan eens de oplossingen van HG die speciaal zijn ontwikkeld om uw oven grondig schoon te maken.

Tips om oven schoonmaakwerk te beperken

oven schoonmaken

Schoonmaken hoort erbij, maar gelukkig bestaan er verschillende manieren waarop u het schoonmaakwerk van uw oven zo veel mogelijk kunt beperken.

Een oven wordt vaak erg vies door aangekoekte etensresten en vet. Het vet kan gaan druipen, vlees kan gaan spetteren of een gerecht kan gaan bubbelen en spatten. Het voedsel verliest tijdens het bakken in de oven zo veel vet en vloeistof, wat zich ook nog eens verspreidt in de oven. Op een gegeven moment worden ovens hierdoor enorm vet.

Door onderstaande tips op te volgen hoeft u de oven minder vaak te reinigen.

1. Leg ingrediënten in een ovenschaal in plaats van op het rooster of de bakplaat
Leg ingrediënten bij voorkeur in een ovenschaal in plaats van op het ovenrooster of de bakplaat. Wilt u een gerecht toch graag los op het rooster leggen? Plaats dan een bakplaat met een stuk aluminiumfolie onder het gerecht.

2. Gebruik altijd bakpapier of aluminiumfolie
Door bakpapier of aluminiumfolie te gebruiken komtal het vet en vocht dat vrijkomt tijdens het bakken en grillen daarop terecht. Dit scheelt een heleboel schoonmaakwerk na het koken. Ook helpt het om een braadzak te gebruiken om uw oven te beschermen tegen vetaanslag.

3. Haal etensresten direct weg
Kruimels van het brood of andere resten kunt u het beste zo snel mogelijk na het bakken uit de oven weghalen om te voorkomen dat het kan gaan inbranden of aankoeken. Dat scheelt weer een keer de oven of bakplaat schoonmaken. 

Heeft u zelf een goede tip om uw oven schoon te maken? Laat het ons weten!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

All-Store
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken